Let op deze zaken bij financial lease

U heeft er misschien al wel eens van gehoord: Financial lease. Het is een term die vaak voorbij komt, maar waar moet je nu precies op letten? In dit blogbericht zullen we u dan ook over dit onderwerp informeren.

Financial lease aanvragen

Uiteraard dient u een financial lease aan te vragen alvorens u er gebruik van kunt maken. Voordat u dit gaat doen is het van groot belang dat u de voor en nadelen van de lease uitermate goed doorneemt. U wilt immers niet iets afsluiten waar u spijt van gaat krijgen. Wanneer financial lease aanvragen verkeerd loopt, en u iets afsluit waar u later erg veel spijt van krijgt, is dit helaas niet zomaar teruggedraaid. In onderstaande alinea’s geven we u dan ook enkele tips waar u naar kunt kijken alvorens u het document ondertekend. 

De rente van financial lease

Wanneer u een leasecontract afsluit, zit er in de meeste gevallen een rente bij die u dient te betalen. Dit zorgt ervoor dat het contract duurder uit kan vallen dan u in eerste instantie zou denken. Het is dan ook sterk aangeraden om de kosten van het contract alvorens u een handtekening zet erg scherp te formuleren voor uzelf. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een excel bestand aan te maken en alle kosten die er bij komen kijken te verwerken. Als u alles bij elkaar op telt ziet u de precieze kosten die bij het lease contract komen kijken staan. Heeft u hierbij de rentekosten mee berekend? 

De looptijd van de lening

Bij iedere lening komt een looptijd kijken. Dit geld voor iedere vorm van lenen, zo ook bij een lease contract. Het is dan ook niet verkeerd om voordat u de handtekening zet de looptijd van het contract duidelijk te hebben. U wilt immers niet langer aan het contract vastzitten dan u zelf op voorhand had bedacht. Zorg er dan ook voor dat u de looptijd goed bekijkt. Daarnaast is het sterk aangeraden om ook de mogelijkheden tot vervroegd aflossen te bekijken. Wanneer u een financiële meevaller krijgt, kan het zeer gewenst zijn om vervroegd af te lossen. Het zou wel zo fijn zijn als dat dan ook mogelijk is. Zorg er dan ook voor dat u dit van te voren erg goed bekijkt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Zo weet u zeker dat u waar krijgt voor uw geld!