Personeelseten in de horeca verzorgen? Lees onze ideeën

personeelseten horeca ideeën

Heeft u een eigen horecagelegenheid en bent u verantwoordelijk voor het personeelseten? Dan kan het soms lastig zijn om ideeën op te doen voor het menu. Trekt u om 17.00 uur vluchtig wat uit de koeling? Of kookt u speciaal voor uw personeel? We zien vaak dat chefs de sterren van de hemel koken voor uw gasten, maar zelf krijgen zij een bij elkaar geraapt bordje dat vluchtig opgegeten moet worden want er is werk aan de winkel. En dat terwijl personeelseten juist voor een belangrijke band kan zorgen tussen de bediening en de keuken. Maar hoe ziet het perfecte personeelseten er in de horeca uit? We geven u graag wat ideeën. 

Wie is verantwoordelijk?

Maak een rooster wie er welke dag verantwoordelijk is voor het personeelseten. Iedere kok heeft natuurlijk zijn eigen specialisme om klaar te maken en als hij of zij van tevoren weet wanneer hij verantwoordelijk is voor het personeelseten, kan hij zich daarop voorbereiden. In sommige horecagelegenheden is het personeelseten vrijwel altijd hetzelfde als wat er voor de lunch gekookt is. Degene die de lunch bedacht heeft is dan ook verantwoordelijk voor het personeelseten. Verder is het natuurlijk erg leuk als u ervoor kunt zorgen dat het hele team tegelijkertijd aan een lange tafel kan eten. Een bijkomend voordeel daarvan is dat de keuken helemaal leeg is en er daardoor genoeg ruimte is voor het afwaspersoneel om de keuken schoon te maken. Zij kunnen dan na het personeelseten gezellig met elkaar eten. 

Personeelseten horeca, onze ideeën

Uw personeel maakt u waarschijnlijk heel blij met personeelseten dat zij thuis ook zouden eten. Bijvoorbeeld een lekkere lasagne, een winterse stamppot of een gezonde maaltijdsalade met wat uitgebakken spekjes. Zorg in ieder geval voor variatie, zodat er altijd wel voor iedereen wat lekkers bij zit. Ook is het belangrijk om van tevoren rekening te houden met eventuele allergieën. 

Personeelseten in buffetvorm

Heeft u er wel eens over nagedacht om het personeelseten in een buffetvorm uit te serveren? Met een buffet kunt u namelijk alle kanten op gaan. Zo kunt u de ene avond een heerlijk winters stamppottenbuffet serveren en de avond daarna een Italiaans pastabuffet. Plaats daarnaast in een broodjes vitrine nog lekker wat broodjes voor erbij en uw personeel zal heerlijk smullen! Uiteraard is het zonde als er eten weggegooid moet worden, dus wees wel een beetje creatief. Is er vlees of vis van de avond ervoor over? Probeer hier dan een gerecht van te maken.