Vernietig altijd de achtergebleven data van uw oude apparaten!

Data is zowat onmisbaar in de huidige bedrijfssector en dat komt natuurlijk doordat de maatschappij alleen maar digitaler is geworden. Hoewel dat heel wat mogelijkheden met zich meebrengt, moet er ook wat gezegd worden over de uitdagingen. Een daarvan is ongetwijfeld dat gevoelige gegevens en belangrijke data gemakkelijker in de verkeerde handen terechtkomen.

Hoe beschermt u uw bedrijf of uzelf daar nu tegen en wat kunt u doen om data veilig te verwijderen? Hieronder leest u er alles over.

Het risico van achtergebleven data op IT-apparaten

Voor u achtergebleven data van IT-apparatuur verwijdert, is het belangrijk om te weten waarom dit belangrijk is. Elke onderneming krijgt vroeg of laat te maken met IT-apparaten die in ongebruik geraken of kapot zijn. Denk maar aan:

  • harde schijven
  • computers
  • smartphones

Dergelijke apparaten naar de afvalhoop brengen lijkt dan misschien wel de eerste logische stap als ze verouderd zijn, maar laat u niet misleiden. De kans dat achtergebleven data alsnog wordt achterhaald, is erg groot. Datavernietiging is in dat geval de beste optie.

Zelfs als u gevoelige gegevens eigenhandig wist van het apparaat, bestaat de kans nog altijd dat deze gestolen wordt door partijen met minder dan goede bedoelingen. Datadragers laten vernietigen, is dan ook essentieel als u kopzorgen wilt vermijden.

Hoe datadragers laten vernietigen?

Zelf data wissen van een harde schijf of computer is een oppervlakkige oplossing, die niet meteen het gewenste effect heeft. U doet er goed aan deze apparaten door een professional te laten wissen of vernietigen. De voordelen van deze aanpak gaan ver:

1. Verschillende opslaghardware vernietigen

Vertrouwt u op een professionele service voor het verwijderen van achtergebleven data op oude apparaten? Dan kunt u verschillende types datadragers laten wissen. Denk maar aan:

Op die manier krijgen bedriegers geen kans om gevoelige en persoonlijke data te achterhalen en beschermt u uzelf of uw bedrijf optimaal tegen diefstal en misbruik.

2. Een complete service

Bepaalde services voor de vernietiging van harde schijven bieden het complete pakket. Denk maar aan ophaling van de te vernietigen systemen, maar ook officiële registratie en het verantwoord laten verwerken of recycleren van het resterende afval. Op die manier wordt u volledig ontzorgd als het gaat om oude IT-apparatuur.

3. Een snelle en grondige aanpak

Welk type apparaat u ook laat wissen of vernietigen, bij een specialist bent u zeker van een grondige aanpak. De kans op diefstal of misbruik door andere partijen is hierdoor nihil. Het resultaat is dat u niet alleen persoonlijke gegevens beschermt, maar ook dat u risico’s vermijdt als het gaat om uw bedrijf!