De belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen de automotive branche

De auto-industrie is voortdurend in beweging in Nederland. Technologie speelt een essentiële rol bij de veranderingen en zet de auto-industrie behoorlijk op zijn kop. De ontwikkelingen gaan ontzettend snel en de mogelijkheden worden steeds groter. Om je in ieder geval de belangrijkste trends en ontwikkelingen mee te geven hebben we de belangrijkste in dit blog besproken. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder. 

Smartphone koppelingen 

We kunnen niet meer zonder onze smartphones. Hoe erg we dit ook vinden, het is de realiteit. Ook de automotive branche heeft hierop ingespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Apple CarPlay draadloos en Android Auto systemen. Met deze systemen kunnen bestuurders hun telefoon in de auto gebruiken, via het ingebouwde dashboard display. Op deze manier hebben zij toegang tot functies als muziek, telefoon, berichten en navigatie. Uiteraard is dit allemaal op een veilige manier! 

Elektrisch rijden

Je had natuurlijk kunnen verwachten dat elektrisch rijden ook in ons lijstje was opgenomen. Niet zo gek ook, aangezien de ontwikkeling van elektrische auto’s momenteel volop in gang is. Alles is momenteel gericht op het zo snel mogelijk vervangen van de auto met uitlaat, voor de elektrische auto. Maar wanneer dit eenmaal voltooid is, zal de aandacht snel uitgaan naar andere punten van elektrisch rijden. De consument zal in de toekomst namelijk steeds kritischer worden en een breder aanbod van elektrische auto’s eisen. Op dit punt zijn we al erg ver, maar er is nog een lange weg te gaan. 

Autonoom

Op het gebied van autonoom rijden zijn er twee belangrijke ontwikkelingen te zien. Ten eerste de productie van auto’s. Steeds vaker komen hier geen mensenhanden meer aan te pas, maar wordt alles volautomatisch door robots uitgevoerd. Een tweede punt van autonomie zijn autonome auto’s. Dus denk hierbij aan auto’s die zonder menselijk ingrijpen van A naar B kunnen rijden. Hier moet natuurlijk nog een hoop gebeuren, maar de eerste auto’s zijn al een lange tijd bezig met lijn-technologie en autonoom parkeren. 

Shared 

Het begrip shared gaat voornamelijk over autodelen. Mensen schaffen niet meer een eigen auto aan, maar een auto wordt gedeeld tussen verschillende gebruikers. Gebruikers kunnen op deze manier kosten besparen en het milieu wordt veel minder belast. Zo hoeven er minder auto’s geproduceerd te worden en kunnen deze efficiënter worden ingezet.