De voordelen van een POS voor restaurants

Het geheim van een succesvolle exploitatie van een restaurant is actief management. De prestaties van je personeel in de gaten houden, de beste klantenservice bieden, en een nauwkeurige inventaris bijhouden zijn allemaal vitale stappen om je restaurant goed te laten draaien en winst te laten maken. Het is echter een hele uitdaging om al deze informatie in je eentje bij te houden, naast het opstellen van een protocol voor het aanbellen van klanten, het bijhouden van de verkoop en de inventaris, enzovoort. Dit is waar de voordelen van POS systemen in het spel komen.

De beste point-of-sale (POS) systemen bieden een verscheidenheid aan toestellen en prijspunten. Er is een uitgebreide reeks aanbieders van kassasystemen op de markt, allemaal met een verschillend aanbod gericht op verschillende uiteinden van de markt, van grote restaurants tot kleine cafés. Deze POS systemen kunnen cloud-gebaseerd of hybride zijn, afhankelijk van de behoeften van je bedrijf.

Welk systeem je ook wenst, een uitstekend POS systeem biedt de mogelijkheid om de meeste functies van je zaak te bewaken en te controleren, intern of op afstand. Verkooprapportage geeft je toegang tot betere gegevens over je markt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over personeelsbezetting, prijsstelling, en voorraad. Inzicht in de kooptrends van je klanten en het volgen van gegevens over verkoopprestaties is van cruciaal belang voor voortdurende bedrijfsgroei.

Zelfs eigenaars van kleine restaurants merken dat de behoeften van hun winkel snel overtreffen wat ze alleen aankunnen. Daarom is het zo cruciaal om te investeren in een POS systeem dat jou en je medewerkers de technische ondersteuning kan bieden die nodig is om de dagelijkse gang van zaken soepel te laten verlopen. 

Hoe werkt een POS systeem

Een POS systeem heeft twee componenten: hardware en software. De hardware omvat alle apparatuur die nodig is om een verkoop te rinkelen en betalingsinformatie vast te leggen. Het kan een kassalade, een kredietkaartlezer, een bonprinter en een barcodescanner omvatten. Bij een mobiel POS systeem is de tablet of het mobiele toestel al de hardware die je nodig hebt.

De POS software werkt achter de schermen om betalingen vast te leggen en te verwerken, de voorraad bij te houden, klantgegevens te verzamelen, en herbestellingswaarschuwingen te sturen. Deze systemen kunnen integreren met apps van derden of met je bestaande back-office systemen, zodat je je handelsactiviteiten vanaf één dashboard kunt beheren.

Top 6 voordelen van POS systemen voor restaurants

Voor restauranthouders kan een POS systeem heel nuttig zijn. Het kan alles beheren, van de voorraad tot het bedienend personeel, en zo veel van de complexiteit van het runnen van een restaurant wegnemen. Met hulpmiddelen die via kassasystemen beschikbaar zijn kunnen restauranthouders ingrediënten bijhouden terwijl de gerechten worden bereid en dranken terwijl ze worden geconsumeerd. Met de systemen kun je ook rapporten in real-time uitvoeren – zo weet je of een item het goed doet of dat het van het menu moet worden gehaald. Hier zijn de belangrijkste voordelen van moderne POS software. 

 1. Op de cloud gebaseerde werking

Met op internet gebaseerde systemen kun je van vrijwel overal ter wereld bij je winkel (of winkels) inchecken; het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Zo kan een goed uitgerust POS systeem je de vrijheid geven om je winkel op afstand te beheren, of je nu ziek thuis bent, op vakantie, of meerdere winkels te bedienen hebt.

De back-of-house software die op de POS hardware draait is even belangrijk als je POS oplossing. Een krachtig cloud-gebaseerd, back-of-house systeem maakt het je gemakkelijk om je productenlijst bij te werken, prijzen te veranderen, nieuwe bedienden in te stellen, systeembeveiliging in te stellen, en nog veel meer binnen een paar aanrakingen.

Wist je dat? De meeste geavanceerde POS systemen worden in de cloud gehost. Dat maakt het je gemakkelijk om operaties uit te voeren en je verkoopgegevens van overal te raadplegen.

Tip: POS systeem horeca – unTill is het antwoord – Vraag gratis demo aan

 1. Vermindering van fouten en diefstal

Omdat alles op de computer of in de cloud wordt opgeslagen, wordt elke verkoop, terugbetaling, en binnenkomend stuk koopwaar automatisch geregistreerd. Dat maakt je inventaris veel nauwkeuriger. Geen menselijke fouten meer herstellen bij het tellen en berekenen.

De National Restaurant Association meldt dat 75% van alle krimp in de inventaris gebeurt door stelen – met een meerderheid van de diefstal door de werknemers van het restaurant.

Een modern kassasysteem helpt je de verschillende transacties die op je kassa voorkomen te volgen – dit helpt diefstal in je zaak te minimaliseren. Je kunt elke keer controleren wanneer de No Sale knop wordt ingedrukt om de kassalade open te laten springen, wanneer kortingen worden gegeven, en hoe restituties worden verwerkt.

 1. Verbeterde snelheid van de bediening

Weinig dingen vertragen de bediening meer dan een overboekt restaurant of een overweldigde keuken. POS software kan dat helpen voorkomen door de bediening te stroomlijnen. Via een POS kun je de plattegrond van je restaurant beheren, zodat je sommige kelners niet overstelpt en andere niet onderbezet. Het kan ook bestellingen rechtstreeks naar de keuken sturen, waardoor je handmatige invoer omzeilt en de kans op fouten verkleint. 

 1. Automatisering van taken

Tijd is geld, en hoe meer tijd je besteedt aan het bestellen van voedsel en voorraden, hoe minder je hebt om je bedrijfsvoering te laten groeien. POS systemen hebben ingebouwde tijdbesparende functies die gunstig kunnen zijn voor drukke restauranthouders. Je kunt je kassasysteem zo instellen dat het je waarschuwt wanneer ingrediënten voor artikelen op je menu bijna op zijn of wanneer voorraden moeten worden aangevuld. Sommige POS systemen zullen ook bestellingen voor je plaatsen. Je kunt ook rapporten automatiseren door ze automatisch te laten lopen en naar je e-mail te laten sturen.  

 1. Identificatie van hot-selling artikelen

Je kunt de populariteit (of het gebrek eraan) van elk stuk koopwaar of menu-item in je restaurant in de gaten houden. Zo kun je ver van tevoren bestellingen plaatsen om te voorkomen dat je zonder “hot items” komt te zitten, en kun je goederen die alleen maar op de planken liggen te kwijnen weggooien.

 1. Bestellen op ingrediëntniveau

Restauranthouders hebben complexere behoeften aan voorraadbeheer dan winkeliers. Ze moeten zich niet alleen zorgen maken over de uitverkoop van een populair gerecht, maar ook over de ingrediënten die er in verwerkt zijn. Ze hebben gedetailleerd voorraadbeheer en bijhouden nodig, en daar komt een POS systeem om de hoek kijken. Met deze systemen kunnen restauranthouders menu-artikelen op ingrediëntniveau bijhouden, zodat de chef zeker genoeg voorraad heeft om alles op het menu te maken.

76 gedachten over “De voordelen van een POS voor restaurants

 1. Pingback: ishal flagyl
 2. Pingback: augmentin 625mg
 3. Pingback: aripiprazole cost
 4. Pingback: allopurinol rash
 5. Pingback: celexa withdrawal
 6. Pingback: ashwagandha webmd
 7. Pingback: celecoxib 400 mg
 8. Pingback: rexulti vs abilify
 9. Pingback: acarbose tablets
 10. Pingback: robaxin dosing
 11. Pingback: synthroid atenolol
 12. Pingback: voltaren for sale
 13. Pingback: venlafaxine dosage
 14. Pingback: sitagliptin goodrx
 15. Pingback: stromectol generic
 16. Pingback: liquid tadalafil
 17. Pingback: ivermectin
 18. Pingback: viagra soft tabs
 19. Pingback: vardenafil precio

Reacties zijn gesloten.