Hoe zorg je ervoor dat je kind zichzelf kan vermaken zonder mobieltje op kantoor?

Tegenwoordig draait alles om het mobieltje. Zelfs kinderen hebben tegenwoordig een mobieltje en anders spelen ze vast wel spelletjes of zitten ze op de mobieltjes van hun ouders. Hoe zorg je er nou voor dat wanneer je plotseling zonder oppas zit en je kind mee naar kantoor moet hij of zij niet op zoek gaat naar jouw mobieltje? Dat doe je door andere opties aan te bieden!

Speelkleed

Een speelkleed zorgt ervoor dat je kind rustig op een veilige ondergrond in kantoor kan spelen. Hiernaast zal je kind dan niet overal heen rennen maar heeft hij of zij zijn eigen plekje op kantoor. Een speelkleed is trouwens niet zomaar een kleed waar op gespeeld kan worden. Speelkleden zijn de kleden waar kinderen zich uren op kunnen vermaken. Het hebben van een of meerdere speelkleden garandeert dat kinderen tijdelijk vergeten wat een mobieltje is. Zowel op kantoor als thuis! Kinderen kunnen met speelgoed op de speelkleden spelen met hun speelgoed, bordspelletjes spelen maar ook met het speelkleed spelen. Neem nou als voorbeeld een verkeerskleed. Hier kunnen kinderen met hun auto’s over de wegen heen racen en ook tegen elkaar racen. Op het moment dat de kinderen wat ouder zijn kunnen de kinderen zelfs met behulp van een verkeerskleed de verkeersregels spelenderwijs leren!

Kinderversies van ipads en tablets

Tegenwoordig bestaan er naast de normale ipads en tablets ook kinderversies van beide. Dit zijn versies waar kinderen meestal foto’s met verschillende filters op kunnen maken, kinderfilmpjes op kunnen kijken en spelletjes op kunnen spelen. De beschikbare opties zijn dus functies die specifiek geschikt zijn voor kinderen. Kinderen hebben dus genoeg te doen zodra ze er eentje in hun bezit hebben! Je zou deze kinderversies kunnen zien als een vervangingsmiddel van een mobieltje, ipad en tablet ineen!

Portable dvd-speler

Ken je de portable dvd-spelers van vroeger nog? Deze waren de voorgangers van alle apparaten waar je nu films en video’s op kunt bekijken. Je kan een aantal kinderfilm op dvd kopen of laten branden. Speel de films af voor je kind op kantoor met behulp van de portable dvd speler en je kind is voor de komende uren zoet. Vergeet geen koptelefoon aan te schaffen om meer rust in jouw kantoor te creëren in plaats van dat je afgeleid raakt door de film!