Starten met E-commerce? Hier moet je op letten

E-commerce

Voor veel mensen is het een droom om een eigen onderneming te starten. Met een eigen onderneming bepaal je zelf wanneer en waar je werkt. Het biedt dus veel vrijheid. Tegenwoordig is E-commerce een goede manier om online te ondernemen. In deze blog lees je waar je op moet letten.

Benodigdheden

Allereerst is het belangrijk om alle basisbenodigdheden tot je beschikking te hebben. Een goede laptop kopen hoort daar zeker bij. Verder heb je natuurlijk internet nodig. Wanneer je in de e-commerce sector wilt gaan starten is het belangrijk om goed na te gaan of je hierbij gebruik wilt gaan maken van een platform of van een eigen webshop. Bij het maken van een eigen webshop komt er natuurlijk meer kijken. Om een webshop op te zetten heb je allereerst een goede website nodig. Hierbij kies je een domeinnaam wat nog beschikbaar is en vervolgens laat je dit officieel registreren bij de stichting internet domeinregistratie Nederland.

E-commerce

Wanneer je een eigen webshop wilt starten is het uiterst belangrijk om goed te weten welke producten/diensten je gaat verkopen op je webshop. Het is handig als je eerst een marktonderzoek doet. Want het kan zijn dat er geen vraag naar je product/dienst is. Kies geen producten die al veel worden verkocht, maar kies een uniek product of dienst waar een opmars in is en wat goed verkoopt. Wanneer je zo’n product hebt gevonden is het van belang om er meerwaarde aan toe te voegen om je zo van de concurrentie te onderscheiden. 

Onderzoek

Als beginnende webshop eigenaar is het vaak handig om te beginnen met producten die trending zijn. Wees hierbij wel op de hoogte dat het succes van deze producten vaak van korte duur is. Gebruik voor het zoeken naar trending producten Google trends. Dit is een gratis tool die de populariteit weergeeft van een sleutelwoord. Je vindt trending producten vaak ook in tijdschriften en in blogs. Op social media zie je welke producten populair zijn onder de consumenten. 

Producten

Hou het bij het kiezen van de producten altijd dicht bij jezelf. Als je houdt van wat je verkoopt dan breng je als vanzelf dat enthousiasme ook over op je klanten. Wanneer je een product hebt gevonden is het van belang om de juiste leverancier te vinden. Op internet vind je al snel een breed aanbod van leveranciers. Vervolgens is het mogelijk om een merk te koppelen aan je product. Het is dan van belang dat je jouw merknaam registreert bij het Benelux-Bureau voor de intellectuele eigendom. 

Website platformen

Wanneer je een website wilt gaan bouwen is het van belang om een goed platform hiervoor te gebruiken. Deze platformen bieden webshop sjablonen aan, inclusief voorraadbeheer en betaalsystemen. Voorbeelden van zulke platformen zijn: 

  • Lightspeed
  • Woocommerce
  • Shopify
  • Square
  • Wix 

Een webshop beginnen heb je dus niet zo voor elkaar. Hier zit een hoop tijd en geduld in. Het moeilijkste van een webshop is een product vinden en dit goed onder de aandacht brengen. Wij wensen je veel succes met jouw webshop.