Succesvol worden? Met deze tips kun jij succesvol worden

succesvol worden

Wat betekent succes voor jou? En hoe denk jij succesvol te kunnen worden in het leven? Voor de een is succes wanneer je veel geld verdient, de ander heeft succes wanneer zij een positieve invloed kunnen geven op de samenleving. Succesvol worden blijft natuurlijk een vaag en groot begrip, omdat iedereen er een andere definitie over heeft. Natuurlijk zijn er veel boeken geschreven hoe je succesvol kunt zijn, maar succes is iets persoonlijks en voor ieder individu anders. En hoe goed de boeken ook zijn, veel van de informatie in die boeken is misschien niet relevant voor jou. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met handige tips om succesvol te worden, geïnspireerd op mensen die succesvol waren of dat nog steeds zijn.

Succesvol worden door groot te denken

Vaak leggen mensen hun dromen opzij voor doelen die meer realistisch zijn. Je dromen opgeven is natuurlijk een makkelijke uitweg, maar maakt het je ambitieus? Kiezen voor een makkelijke manier? Nee. Stel dat je voor jezelf als doel hebt dat je volgend jaar een nieuwe auto wilt kopen. Als je vantevoren al weet dat je elke maand een paar honderd euro opzij kunt leggen en op die manier er 100% zeker van weet dat je genoeg geld bij elkaar hebt gespaard om een nieuwe auto te kopen, is dit een realistisch doel, maar zul je er ook een bevredigend gevoel van krijgen? Als je nu al weet dat je jouw doel gaat behalen? Naar ons idee is dat geen manier om succesvol te worden. Denk daarom groot en stel daarbij grote doelen waarvan je eigenlijk denkt dat deze doelen onhaalbaar zijn. Pas dan kun je succesvol worden.

Ga op zoek naar dingen die je graag doet en doe het!

“You know you are on the road to succes if you would do your job and not be paid for it”, een welbekende quote van Oprah Winfrey. Stel dat je in je huidige werk zo succesvol mogelijk bent als je maar zijn kunt. Waarschijnlijk vind je dat je extreem hard werkt en dat het teveel van je tijd opslokt. Als je jouw huidige werk niet leuk vindt, dan betekent het dus dat je succesvol bent met het invullen van jouw leven met dingen die je niet leuk vindt om te doen. In plaats daarvan kun je toch veel beter iets gaan doen wat je het liefst zou willen doen? Wanneer je iets gevonden hebt waar je gepassioneerd over bent, blijf je gemotiveerd om dit te doen. En op dit punt betekent succes dat je jouw dromen invult.

Probeer een juiste balans te vinden

Maar al te vaak denken mensen dat ze, om succesvol te zijn, dit het doel van hun leven moeten maken. Als je jouw baan gevonden hebt waarvan je denkt dat dit je naar succes zal leiden, dan kun je ontelbare uren per dag en tot ver in de avond blijven doorwerken. Dit gaat echter ten koste van jouw rust, gezondheid en een fijn leven. Het is een patroon wat we vaak zien gebeuren en uiteindelijk tot een burn out zal leiden. En dan ben je niet meer zo succesvol op je werk kunnen we je vertellen. Maar komt succes voort uit een een sterk sociaal leven en een goede groep vrienden, kan je baan er weer onder leiden. Je kunt je baan verliezen en wanneer dat gebeurt kun je het jezelf niet meer veroorloven om met je vrienden op stap te gaan. Om succesvol te worden moeten daarom deze twee dingen in evenwicht zijn.