Tips voor het veilig houden van een bedrijfspand

bedrijfspand veilig houden

Als ondernemer met een eigen bedrijfspand wil je natuurlijk wel dat deze altijd goed beveiligd is tegen invloeden van buitenaf. Hetzij inbrekers, het zei schade door storm. Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat je een bedrijfspand veilig kunt houden? We geven je graag een aantal tips en hopen dat we je hiermee een beetje opweg kunnen helpen!

Elektronisch apparatuur beveiligen tegen overspanning

Bij kortsluiting kan elektronisch apparatuur onder spanning komen te staan en schade aanbrengen aan de apparaten. Er ontstaat namelijk overspanning en de stroom die op het lichtnet staat moet ergens naartoe. Overspanning op het stroomnetwerk kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld wanneer het pand getroffen wordt door een blikseminslag. Door een aardpen slaan kun je ervoor zorgen dat de ontsnappende stroom de aarde in wordt geleid en op deze manier het bedrijfspand verlaat.

Camerabewaking

Naast dat moeder natuur schade aan een bedrijfspand kan toekennen door bijvoorbeeld het gevolg van een blikseminslag, kunnen inbraakpogingen ook een hoop schade aan een bedrijfspand toekennen. Wanneer je een camerabewakingssysteem ophangt kan dit inbrekers afschrikken. Mocht er dan toch een inbraakpoging geprobeerd worden, dan heb je de daders wel in beeld en met die beelden kun je vervolgens aangifte doen.

Een alarmsysteem

Naast camerabewaking kan een goed alarmsysteem ook helpen het bedrijfspand veilig te houden. Wanneer er geprobeerd wordt om in te breken zal het alarm afgaan en krijg je hier een melding van. Sommige systemen staan zelfs in contact met de brandweer of politie en zullen meteen eraan komen wanneer zij een melding krijgen dat het alarm afgaat.  

Weet wie er werkt

Het veilig houden van een bedrijfspand heeft niet altijd te maken met invloeden van buitenaf. Ook personeel kan in enige mate een bedreiging vormen. Het is daarom belangrijk om te weten wie er bij je werkt. Dit kun je het beste achterhalen tijdens het sollicitatiegesprek. Bovendien kun je ook af en toe in de gaten houden of het bij jouw werknemers nog allemaal goed gaat. 

Veilig houden tijdens vakanties

Tijdens de vakanties zijn er over het algemeen minder mensen aan het werk en dus maakt dit het voor inbrekers een stuk makkelijker. Je kunt tijdens de vakantie iemand die je vertrouwt vragen om een oogje in het zeil te houden, zodat jij lekker kunt genieten van je welverdiende vakantie!

Succes!

Uiteraard hopen we natuurlijk dat alles goed gaat bij jou en wensen we je veel succes met het toepassen van onze tips om jouw bedrijfspand veilig te houden!