Geld besparen? Probeer dit eens uit!

We kennen het allemaal wel. We komen tot de conclusie dat we geld willen besparen, maar doen er vervolgens helemaal niets mee. Vaak gebeurt dit omdat we gewoon niet weten hoe we dit zo effectief mogelijk moeten doen. Daarnaast willen we onszelf ook niet te kort doen. Gelukkig gaat daar nu een einde aan komen, want dankzij deze tips begin jij met geld besparen, zonder dat je er ook maar enigszins last van krijgt! 

Probeer tweedehands 

In het verleden gaven we liever geld uit voor nieuwe spullen, maar tweedehands artikelen beginnen steeds meer een trend te worden. Dit heeft ook te maken met het feit dat we duurzamer willen en moeten leven. Veel bedrijven kiezen er daarom bijvoorbeeld voor om het kantoor in te richten met tweedehands stoelen in plaats van nieuwe. Op deze manier besparen zij een heleboel geld en dragen ze ook nog een steentje bij aan het milieu. 

Maak sparen leuk! 

Sparen is natuurlijk niet altijd even leuk. Je hebt na een maand werken eindelijk je salaris binnen en wilt deze dan ook het liefst uitgeven aan allerlei leuke artikelen. Helaas is dit niet altijd mogelijk en moeten we gewoon ons geld gaan sparen. Probeer daarom het sparen juist wel leuk te maken. Benoem per spaarpot een doel en kijk wat jouw doel gaat kosten. Spaar je bijvoorbeeld voor een nieuwe sportauto? Print deze auto uit en plak deze boven je spaarpot. Iedere keer wanneer je er weer geld in doet, weet je waar je het voor doet. Spaar je liever via de bank? Plak dan een foto van je favoriete sportauto op je koelkast zodat je elke ochtend weer even een besef momentje krijgt. 

Stop met impulsaankopen 

Vaak zijn dit wel de leukste aankopen, maar probeer deze zo veel mogelijk te vermijden. Je loopt in de stad en ziet ineens een accessoire of kledingstuk hangen in de winkel. In plaats van dat je deze meteen meeneemt, zorg dat je eerst naar huis gaat en denk er even goed over na. Heb je het wel nodig? 9 van de 10 keer heb je het namelijk niet nodig en wanneer je er over nadenkt, besluit je toch om het maar beter niet te doen. Met het stopzetten van de impulsaankopen bespaar je meer geld dan je zou denken. Probeer het maar eens uit!